Talgulised teevad korda üle 40 kaitsealuse objekti

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alam-Pedja looduskaitseala silt
Alam-Pedja looduskaitseala silt Foto: Margus Ansu

Talgulised teevad homme korda rohkem kui 40 erinevat keskkonnaameti valitsusalas olevat kaitsealust objekti.


Suure osa neist moodustavad erinevad pargid, maastiku-, looduskaitse-ja hoiualad, kuid on ka üksikobjekte, teatas keskkonnaamet.

Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kuke sõnul on tore, et nii paljud kaitsealused objektid saavad talguliste abiga korda. «Meie kaitstavate alade üks pärle - pärandmaastikud - on suures osas kujunenud just talgutöö tulemusel,» ütles Kukk.

Talgud toimuvad näiteks Ontika, Viitna ja Alatskivi maastikukaitsealadel, Anija, Peningi ja Raadi mõisa parkides, Otepää ja Haanja loodusparkides ning Karula rahvuspargis, Alam-Pedja looduskaitsealal ja veel väga paljudes kaunites kohtades. Lisaks prügi koristusele tehakse ka võsakoristust, koristatakse ebaseaduslikke lõkkekohti ja puhastatakse jõgesid.

Talguliste pilgu läbi huvipakkuvamate objektidena võib näiteks nimetada Naissaart, Hiiumaal asuvaid Hanikatsi ja Saarnaki laidusid ning Manilaidu.

Siiski tuleks talgutöid tehes arvestada ka sellega, et looduses on alanud aasta olulisim periood - pesitsemine- ning loomad ja linnud on häirimise suhtes tundlikud. Ka nende jaoks peaks käesolev kevad olema sama mõnus kui talgulistel ühistöö.

Sel aastal täitub 100 aastat esimese kaitseala - Vaika linnukaitseala moodustamisest. Eesti maismaast on ligi üks viiendik kaetud erinevate kaitsealadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles