Süüria kohtumine leidis, et Assad ei saa tulevases valitsuses osaleda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad.
Süüria president Bashar al-Assad. Foto: SCANPIX

Lääneriikide ja araabiamaade välisministrite tänasel kohtumisel Süüria opositsiooni esindajatega leiti, et Süüria president Bashar al-Assadi osalemine Süüria tulevases valitsuses ei ole võimalik, kuid kutsuti ülestõusnuid osalema Genfi rahukonverentsil, ütles Briti välisminister William Hague.

Hague ütles «Süüria sõprade» kohtumise järgsel pressikonverentsil, et osalejad jõudsid kokkuleppele reas olulistes sammudes, teiste seas selles, et Assad ei saa Süüria tulevases valitsuses osaleda".

Hague´i sõnul peavad ülestõusnud oma erimeelsused ületama ning osalema rahukõnelustel, mis peaksid toimuma novembri lõpus Genfis.

«Me jagame Süüria Rahvuskoalitsiooni juhi Ahmad Jarba seisukohta, et Assadil ei saa olla rolli rahumeelses ja demokraatlikus Süürias,» ütles Hague pärast Süüria sõprade kõnelusi.

Assad ütles eile, et on valmis kandideerima 2014. aasta valimistel, mis vihastab tõenäoliselt veelgi opositsioonilist Rahvusnõukogu, mis on seni keeldunud Genfi kõnelustel osalemast, kui sellest võtavad osa ka režiimi esindajad.

USA välisminister John Kerry kutsus Londonis maailma leidma Süüria konfliktile lahendust läbirääkimiste teel, hoiatades vastasel juhul riigi lagunemise eest.

«Ainus alternatiiv läbirääkimistele on tapatalgute jätkumine,» ütles USA välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles