Politseitöötaja: Krossi sattumist Interpoli lehele peaks selgitama Vene võimud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eerik-Niiles Krossi juhtumi puhul ei maksaks nii palju tähelepanu pöörata tagaotsimiskuulutuse avaldanud Interpolile, vaid riigile, kes on kogu tagaotsimise initsiaator, ütles keskkriminaalpolitsei kriminaalteabe büroo juhi asetäitja Reijo Valgjärv.

Interpol avaldas päev enne valimisi Eerik-Niiles Krossi tagaotsimiskuulutuse ning Valgjärv rääkis «Ringvaates», et juhtunu kahjustab tema hinnangul mitte Interpoli, vaid Venemaa mainet, sest nii Krossi tagaotsimise kui kas või Interpoli lehele pandud pildi valiku on teinud just Vene võimud, vahendas ERR Uudised.

«Kõigepealt peavad olema täidetud tingimused siseriiklikuks tagaotsimiseks ehk peab olemas olema omaenda riigi kohtuniku vahistamismäärus selle isiku suhtes. See alles loob õigusliku aluse, et võib isiku sisestada Interpoli tagaotsitavate isikute andmebaasi,» selgitas ta.

Miks Kross sellesse nimekirja sattus, tuleb Valgjärve sõnul küsida Venemaa ametivõimude käest ning seda on ka korduvalt küsitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles