Kreeka mustlaste juurest leitud Maria lähedasi ei ole Interpoli andmebaasis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christos Sali, ta naine Selini Sali, kes kasutab ka nime Eleutheria Dimopoulou koos Mariaga
Christos Sali, ta naine Selini Sali, kes kasutab ka nime Eleutheria Dimopoulou koos Mariaga Foto: SCANPIX

Kreeka võimud esitasid rahvusvahelisele politseiorganisatsioonile Interpol palve aidata teha kindlast Kreekast Farsalast mustlaslaagrit leitud blondi tüdruku päritolu.

4 – 6-aastaseks peetava Maria foto ja DNA andmed on edastatud kõigile Interpoli liikmesriikidele, kirjutab Reuters.

Interpoli peakorter ei ole seni oma andmebaasist leidnud tüdruku DNAga sobivat DNAd. Peakorter palus kõikidel liikmesriikidel oma andmebaasist uurida, kas neil võib leiduda andmeid Maria lähedaste kohta.  

Maria kindlaks tegemiseks andis Kreeka kõrgem kohus käsu uurida kõiki sünnitunnistusi, mis on välja antud viimase kuue aasta jooksul kogu Kreekas.

Kreeka politsei tegi Farsala juures asuvasse mustlaslaagrisse reidi möödunud nädala kolmapäeval. Kaasas olnud prokurörile jäi silma blondide juustega tüdruk, kes sinna ei tundunud sobivat.

Laps võeti kaasa ning anti üle lastekaitseorganisatsioonile. Uurimine näitas, et end Maria vanemateks nimetanud mustlaspaar, 39-aastane Christos Sali ja ta naine, 40-aastane Selini Sali, kes kasutab ka nmime Eleutheria Dimopoulou, ei ole ta isa ega ema.  

Politsei kahtlustab mustlasi lapse röövimises. Seni ei ole selle kohta tõendeid.

Kreeka politsei otsib ka Bulgaaria päritolu isikuid, kes olevat lapse sellele mustlaspaarile kasvatada andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles