Riigijuhid korrastavad talgupäeval koduõue

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärma talu..
Ärma talu.. Foto: Toomas Huik.

Mitmed tipp-poliitikud kasutavad homset üleriigilist talgupäeva üleskutset koduõues seni tiheda graafiku tõttu tegemata jäänud töödega valmis saamiseks.

Tiheda päevakava tõttu avaneb näiteks president Toomas Hendrik Ilvesel sel kevadel just 1. mail esimene võimalus oma kodutalus kevadkoristusega algust teha.

Ilves lubas oma heade soovide ja mõtetega olla koos kõigi talgulistega, kes avalikke kohti korrastavad, kuid aprilli tihe välissõitude graafik, sealhulgas bussireis läbi Euroopa, pole siiani jätnud võimalust Viljandimaal kodutalus möödapääsmatuid heakorratöid teha.

Peaminister Andrus Ansip ei võta samuti suurtest avalikest talgutest osa vaid plaanib pereringis koduaias koristada.

Peaministri nõuniku sõnul kasutab Ansip talgupäeva koos perega Tartu koduaia korrastamiseks ning ka vanaema abistamiseks Võrus.

Riigikogu esimees Ene Ergma suundub talgupäeval Tartusse ning aitab seal korrastada Eesti Rahva Muuseumi Raadi parki.

Muuseumipargi korrastamine, kuhu talgulised oma rehade ja labidatega kutsutud on, on tartlaste seas populaarne objekt, sest neljapäeva õhtuks oli ligi 90-st talgulistekohast 86 täidetud.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi veedab talgupäeva samuti oma kodukohas Kuressaares. Tamkivi sõnul võtab ta üritusest osa terve perega ning aitab korrastada Kuressaare parki.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare talguplaanid jäid neljapäeval aga saladuseks, sest linnakantselei soovib täpse koha ise teatada.

Linnavalitsuse nõuniku Liina Oja sõnul on Savusaar osalenud viimastel aastatel linnavalitsuse korraldatud talgutel näiteks Põhja-Tallinna lasteaia mänguväljaku korrastamisel ning Lasnamäe nõlval prahi koristamisel.

«Millisel objektil osaleb ta sel aastal, sellest teatame eraldi,» ütles nõunik Postimehele neljapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles