Facebook seab pea maharaiumisvideote postitamisele siiski piirangud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Facebook eemaldas video naiselt pea maharaiumise video ja väljastas uued reeglid selle kohta, mida sotsiaalmeedialeheküljel võib jagada.

Kahe päeva eest avastas BBC, et ettevõte lubab oma lehele äärmuslikku vägivalda kujutavaid videoid postitada, kirjutas BBC täna. Facebook’i käiku kritiseerisid nii Briti peaminister David Cameron kui ka firma enda ohutusnõunikud.

Facebook teatas nüüd, et lubatud on postitada mõnd tüüpi vägivaldseid jäädvustusi, kuid ettevõtte hakkab postitatut rangemalt kontrollima.

«Kui me saame mõne video kohta vihje, siis vaatame seda esialgu laiemas kontekstis, ning kui see paistab vägivalda õigustavat, eemaldame me selle,» teatas Facebook pressiteates. «Teiseks arvestame me seda, kas jäädvustust postitav inimene jagab seda vastutustundlikul viisil, näiteks lisades selle juurde hoiatuse või jagades seda sobivas eas inimesele, seisis veel pressiteates.»

Kui selle aasta 1. mail uuris BBC Facebook’i postitatud surma kujutavate videoklippide kohta, teatas ettevõte, et kasutajatel on õigus kujutada maailma sellisena, millises me elame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles