Politseinikud tuvastasid Sillamäe koolis narkokahtlusega noori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei poolt konfiskeeritud kanep. Pilt on illustreeriv.
Politsei poolt konfiskeeritud kanep. Pilt on illustreeriv. Foto: Ove Maidla

Ida prefektuuri politseinikud tegid eile Sillamäel õppeasutusse kontrollreidi, selgitamaks uimastite omajad ja tarvitajad, kokku alustas politsei 15 väärteomenetlust, osade tulemused selguvad ekspertiisi käigus.

Politseinikud kontrollisid eile koos kahe politsei ning kahe maksu- ja tolliameti koeraga Sillamäel kutsekooli ja ühiselamut. Õppetööd häirimata vaadati üle klassiruumid ja õpilased, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Kokku alustas politsei 15 väärteomenetlust. 12 õpilase, sealhulgas seitsme alaealise, tulemused saadeti täiendavasse narkoekspertiisi. Peale tulemuste selgumist väärteomenetlus kas lõpetatakse või määratakse karistus narkootiliste ainete tarvitamise eest.

«Mõne õpilase markeeris koer ära. Tahan lapsevanematele tähelepanu juhtida asjaolule, et nende laps liigub seltskonnas, kus võidakse  suitsetada narkootikume, mistõttu on rõivad kanepilõhnast läbi imbunud,» ütles Sillamäe konstaablijaoskonna piirkonnavanem Aili Avameri.

Samuti algatas politsei väärteomenetlust kahe alaealise noormehe suhtes, kes omasid tubakatooteid.

Kooli territooriumil asuva ühiselamu koridorist leidis koer peidetuna kaks pakikest taimepuruga. Täpne sisu selgub ekspertiisi käigus, samuti selgitatakse välja aine omanik.

Aili Avameri ütles, et koolidel peaks eelkõige olema huvi taoliste kontrollide vastu, millel on ennetuslik eesmärk. See aitab välja selgitada õpilased, kes tarvitavad ja levitavad narkootikume. «Kõigi lapsevanemate soov on saata oma laps kooli muretsemata tema tervisliku seisundi üle. Kui aga ekspertiisi käigus selgub, et laps tarvitab narkootikume, siis saavad vanemad kasutusele võtta vastavad meetmed,» ütles piirkonnavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles