Šveitsi hävitaja pardal võis hukkuda kaks pilooti

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi armee helikopter Superpuma abistab lennukivrakki ja meeskonda otsivaid päästjaid.
Šveitsi armee helikopter Superpuma abistab lennukivrakki ja meeskonda otsivaid päästjaid. Foto: SCANPIX

Šveitsi kaitseministeerium ja armee kinnitasid, et täna alla kukkunud hävituslennuki meeskond sai tõenäoliselt õnnetuses surma.


«See on sünge päev armee ja õhujõudude jaoks,» sõnas ajakirjanikele õhujõudude ülem Aldo Schellenberg.

Armeekomandör Andre Blattmanni sõnul annavad sündmuskohal tehtud fotod alust arvata, et lennuki pardal olnud kaks meeskonnaliiget hukkusid.

Täna kukkus Šveitsi keskosas alla hävituslennuk F/A-18D Hornet, esialgu ei osatud meeskonnaliikmete saatuse kohta midagi öelda. Õnnetuse asjaolude selgitamiseks algatati juurdlus.

Ühe pealtnägija sõnul lendasid kaks hävitajat paralleelselt ja väga madalal, kui üks neist sõitis vastu esileulatuvat kaljut.

Riikliku meteroloogiainstituudi andmetel valitsesid õnnetuspaigas saatusliku hetkel kehvad ilmastikuolud – taevas oli kaetud paksude pilvedega ning puhus väga tugev tuul.

Šveits ostis 34 ühe- ja kahekohalist F/A-18 h'vitajat 1996. aastal USA firmalt McDonnell Douglas.  Üks kahekohaline hävitaja kukkus 1998. aastal Šveitsi lõunaosas alla, mistõttu neid oli seni teenistuses 33.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles