Talgutöödele läheb täna ligi 20 000 inimest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. mail läheb talgutöödele ligi 20 000 inimest üle Eesti.
1. mail läheb talgutöödele ligi 20 000 inimest üle Eesti. Foto: Pm

Tänahommikuse seisuga oli www.teemeara.ee veebilehele üles seatud 1115 erinevat talgupaika, kuhu suundub toimetama kokku 19452 registreeritud talgulist.

Kõige rohkem talgulisi on Harjumaal, kus 245 erinevasse talgupaika läheb enam kui 5000 inimest.

Üle 2000 inimese oodatakse talgutöödele Pärnumaal, üle 1000 aga Tartumaal, Lääne-Virumaal, Saaremaal, Võrumaal ja Järvamaal.

Teeme Ära talgupäev, mis tänase jooksul haarab kaasa paarkümmend tuhat eestimaalast, hõlmab heakorrastustöid linnas, külades ja looduses. Samuti mälestiste korrastamist, erinevate ehitiste lammutamist ja ehitamist.

Talgulised saavad mitmel pool proovida ka selliseid töid nagu kiviaedade ladumine, sidemasti püstipanek, külakiige ehitamine, haabjate tõrvamine, talgusupi valmistamine, välikemmergu ehitamine, motokrossiraja korrastamine ja palju muud.

Talgupäeva peakoordinaator Kaia-Kaire Hunt usub, et tänane ilm ei saa talgutele takistuseks. «Kevadiselt muutlik ilm, väike vihmasabin ja udu ei ole kindlasti talgute ärajäämise põhjuseks. Igale ilmale tuleb lihtsalt valida sobivad riided - mitmekihilised, soovitavalt tuule- ja vihmakindlad ning mugavad ja vettpidavad jalanõud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles