Liikumispuudega kihutaja nõuab kohtus juhtimisõigust tagasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei mõõdab kiirust
Politsei mõõdab kiirust Foto: Toomas Huik

Riigikohus saatis Pärnu maakohtule arutamiseks korduvalt kiiruseületamisega politseile vahele jäänud liikumispuudega mehe asja, kes soovib kohtu kaudu juhtimisõigust tagasi saada, sest peab kodunt kaugel tööle käima. 

Lääne prefektuur määras mehele kiiruseületamise eest 260eurose trahvi ja võttis lisakaristusena kaheks kuuks ära sõiduki juhtimise õiguse, kirjutab Õhtuleht.

Pärnu maakohus leidis, et kuigi auto kasutamine hõlbustab oluliselt tema igapäevast elu, ei saa sellest järeldada, et auto kasutamine on tema jaoks vajalik suuremal määral kui teiste inimeste jaoks, kes elavad samuti töökohast kaugel ja vajavad oma elu korraldamiseks autot. Kohus märkis, et inimest on kaheksa korda kiiruse ületamise eest trahvitud, kuid see pole mõjutanud teda oma käitumist muutma.

Riigikohus märkis, et maakohus ei tuvastanud seda, kas inimese elukorraldus koostoimes liikumispuudega eeldab sõiduki kasutamist või mitte, piirdudes üldsõnalise tõdemusega, ning asi saadeti uuesti maakohtule arutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles