Venekeelne kõrgkool Ecomen lõpetab tegevuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduse ja juhtimise instituut ECOMEN.
Majanduse ja juhtimise instituut ECOMEN. Foto: Mihhail Jevdokimov

Kevadel võltsitud diplomite müümisega politseiuurimise alla sattunud Majanduse ja Juhtimise Instituudi pidaja mittetulundusühing Ecomen otsustas instituudi tegevuse lõpetada.

Seni viis kõrgkool läbi õpet õppekavadel «Ettevõtte juhtimine» ja «Ettevõtte majandus», vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Üliõpilastele on tagatud võimalus jätkata õpinguid Eesti ettevõtluskõrgkoolis Mainor, mis on vastavad õppekavad ka registreerinud. Sõlmitud on ka kokkulepe instituudi seniste töötajate võimaliku jätkamise osas Mainoris.

Haridus- ja teadusministeerium algatas riikliku järelevalve Majanduse ja Juhtimise Instituudis (MJI) seoses kahtlusega, et kõrgkool pakub Tšehhis õppetööd tasemel, mis pole kooskõlas kehtivate nõuetega ja diplomeid on väljastatud isikutele, kellel puudub nende saamiseks õigus. Kahtlus leidis tõendamist.

Järelevalve laiendamisel leiti rikkumisi veelgi. Näiteks sooritati eksameid ja kaitsti lõputöid ebaloomulikult lühikese aja jooksul. Ühel tõendatud juhul läbiti 4-aastane õppekava 98 päevaga.

Politseile anti uurimiseks kolm rikkumist. Leiti tõendeid, mille kohaselt MJI pakkus õpet magistriõppe õppekaval, omamata selleks luba. Samuti oli põhjust kahtlustada allkirjade võltsimist ning lisaks kasutas õppeasutus oma pitsatil riigivapi kujutist, mida tohib kasutada ainult riigiasutus. Kõrgkooli diplomitöid on kaitstud teemadel, mis pole seotud õppekava eesmärkide ega oodatavate õpitulemustega. Samuti oli riiklikku registrisse (EHIS) esitatud valeandmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles