Hollandi politsei arreteeris Vene saatkonna töötajate korterisse tungimises kahtlustatava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saatkond Hollandis.
Venemaa saatkond Hollandis. Foto: SCANPIX

Hollandi politsei teatas täna, et arreteeris Vene saatkonna töötajate korterisse sisse murdnud mehe,


«Kahtlusalune arreteeriti politseioperatsiooni tulemusel kolmapäeva hilisõhtul ühes restoranis,» seisis politsei pressiteates. Dutch police said Thursday they had arrested a man accused of breaking into a Russian embassy flat in The Hague last week, spiking tensions amid a growing diplomatic spat.

43-aastane kahtlusalune leiti tänu korterist leitud sõrmejälgedele. Hoonet, kus korter asub haldab Vene saatkond, ent sel pole diplomaatilist staatust.

Korterist varastati ööl vastu 18. oktoobrit mõned isiklikud esemed, ent see sai erilise tähelepanu osaliseks seetõttu, et vaid mõned päevad varem peksti Moskvas oma kodus läbi seal resideeruv Hollandi diplomaat. Mõnda aega enne seda peeti Hollandis kinni Vene diplomaat, keda kahtlustati oma kahe väikese lapse väärkohtlemises.

Hollandi diplomaadi ründajaid pole siiani kindlaks tehtud.

Suhted Venemaa ja Hollandi vahel on pingestunud ka seetõttu, et Moskva arreteeris Hollandi lipu alal sõitva Greenpeace'i laeva 30-liikmelise meeskonna.

Vene diplomaatide korterisse tungimises kahtlustatav mees on seotud ka mitmete varasemate varguste ja sissemurdmistega. Hollandi välisministeerium teatas kinnipidamisest ka Vene saatkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles