Reinsalu: Parts võttis Raasukese, mina Krossi endale appi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EERIK-NIILES KROSS
EERIK-NIILES KROSS Foto: Valimised

Kaitseminister Urmas Reinsalu võttis oma sõnul Eerik-Niiles Krossi endale nõunikuks eelkõige selleks, et ta aitaks arendada vabatahtlikku riigikaitset.

«Parts võttis [Erkki] Raasukese endale appi, mina võtsin Krossi endale appi. Meil oli sellest temaga tegelikult juba enne valimisi juttu, aga ma ei tahtnud seda enne valimisi teha, Kross keskendus valimiskampaaniale,» põhjendas Reinsalu valitsuse pressikonverentsil.

«Kross on aastaid olnud  kaitseministri nõukoja liige. Ma kavatsen talle esitada mitmeid ülesandeid, mida ma loodan, et ta annab tõhusalt oma panus senise julgeoleku ja riigikaitse entusiastina, ma usun, et tema eriti mis puudutab vabatahtliku riigikaitse arendamisse.»

Küsimusele,  miks Reinsalu palkas Krossi enne, kui Interpoli teema päevakorrast maas, vastas minister: «Vene Föderatsioon on Krossi taga otsinud juba aastaid, see pole Interpoli teema, vaid see on küsimus Vene Föderatsiooni taotlusest.»

Kaitseministeerium teatas eile, et Eerik-Niiles Krossist saab kaitseminister Urmas Reinsalu poliitiline nõunik. Uuel ametikohal asub ta tööle järgmisel nädalal. Kross kandideeris valimistel IRLi nimekirjas Tallinna linnapeaks, Interpol kuulutas möödunud nädalal ta rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles