Eesti annab Omski ekspankuri Venemaale välja

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur
Justiitsminister Hanno Pevkur Foto: Toomas Huik

Eesti annab Venemaale välja seal sadade miljonite rublade omastamises süüdistatava ja kriminaaluurimise eest Tallinnassse pagenud Omski ekspankuri Aleksandr Dmitrievi.

Justiitsminister Hanno Pevkur tegi vastava otsuse 15. oktoobril, kuid Dmitrievil on võimalik see otsus kohtus vaidlustada, ütles ministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ERR-i uudisteportaalile.

Oktoobri alguses tühistas Tallinna ringkonnakohus Pevkuri 21. juuni käskkirja Dmitrievi Venemaale väljaandmise kohta, kuna see oli puudulikult põhjendatud.

Keskkriminaalpolitsei pidas Venemaa taotlusel rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud AK Bars Banki Omski filiaali eksjuhi Aleksandr Dmitrievi kinni Tallinnas jaanuari alguses ning kohtu loal vahistati ta kuni tema väljaandmise otsustamiseni.

Vene ajakirjanduse andmetel süüdistatakse Dmitrievit üle 400 miljoni rubla ehk ligi 9,9 miljoni euro omastamises ehk ametiseisundi kuritarvitamises ja kelmuses eriti suures ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles