Rõivas: asekantsleri vallandamise põhjuseks olid isikuomadused

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Ljudvig oli sotsiaalministeeriumi asekantsler vähem kui aasta aega.
Aleksander Ljudvig oli sotsiaalministeeriumi asekantsler vähem kui aasta aega. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Taavi Rõivas ütles, et ministeeriumi asekantsleri kohalt vallandatud Aleksander Ljudvigil polnud nii vastutusrikka töö tegemiseks lihtsalt piisavalt initsiatiivikust ja juhtimisoskust. 

«Kuigi välja on toodud erinevaid spekulatsioone, ei olnud seal midagi kuritegelikku või kriminaalses mõttes tegu ühegi kahtlustusega,  [vallandamise põhjus oli] lihtsalt ebapiisavad isikuomadused ja vähene initsiatiivikus selle vastutusrikka töö tegemiseks,» ütles Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

«Sotsiaalvaldkonnas on pidevalt vaja ette valmistada suuri muudatusi, vajadusel reforme, peab olema väga koostööaldis väga erinevate sihtgruppidega. See on äärmiselt suure vastutusalaga, suurt initsiatiivikust ja juhtimisoskust eeldav valdkond,» rääkis Rõivas.

«Kuigi kõikide paberite järgi Aleksander Ljudvig sobis seda vastutust kandma ja ma mingil juhul ei süüdista kedagi teist, kes selle otsuse tegemise juures olid,» lausus ta. «Praktikas selgus aga, et tal jäi nii initsiatiivikusest kui juhtimisomadustest tugevalt vajaka.»

«Ma ei ole üldse rõõmus selle üle, et see lahkumine pidi nii järsk olema. Minu esimene pakkumine Aleksander Ljudvigile oli leida talle rakendus mõnevõrra teistsugune, kus juhtimiskohustusi vähem. Ta kindlasti sobib teatud töid tegema, tegu pole üdini halva inimesega, lihtsalt see ametikoht eeldab märksa rohkemat,» lisas Rõivas, et riigi strateegilisi ametikohti täitma sobivadki üpris vähesed inimesed.

Endine sotsiaalminister Hanno Pevkur, kes omal ajal Ljudvigi tööle võttis, selgitas, etasekantslerite värbamiseks viib konkursi läbi riigikantselei ekspertkomisjon, mida juhib riigisekretär. «Konkurss viidi läbi, seal oli mitmeid kandidaate, tehti erinevaid teste, selle tulemusel tehti ettepanek võtta Aleksander Ljudvig tööle. Minul oleks äärmiselt ebakohane olnud nii põhjalikku sõela läbinud inimese mittetöölevõtmine. See, kas konkreetne inimene sobib oma kohale või mitte, näitabki ainult katseaeg ja töö tulemuslikkus,» märkis Pevkur.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles