Mikko: lõpuks ometi hakkab tööle soolise võrdõiguslikkuse nõukogu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Urmas Luik

Sotsiaaldemokraat Marianne Mikko kinnitusel jõudis Eesti riik täna  märgilise tähiseni – lõpuks ometi kinnitas valitsus ametisse soolise võrdõiguslikkuse nõukogu.

«Sotsiaaldemokraatide pidev surve viis sihile. Ühtpidi on põhjust seda ammu oodatud läbimurret tervitada, teisalt on piinlik, et erinevad valitsused ei suutnud enam kui üheksa aasta ja viie ministri ametiaja vältel soolise võrdõiguslikkuse nõukogu tööle saada,» lausus Mikko. Vastava nõukogu moodustamise kohustuse sätestas 2004. aasta 1. mail jõustunud soolise võrdõiguslikkuse seadus.

Tõrvatilgaks meepotis on aga Mikko sõnul summa, mida valitsus kavatseb nõukogu töölerakendamiseks eraldada. «Tänavu nõukogu teenindamiseks ette nähtud vähem kui 1000 eurot on selgelt ebapiisav,» lausus Mikko.

Vastloodud soolise võrdõiguslikkuse nõukogu esimees on Iivi Anna Masso. 22-liikmelisse nõukogusse kuuluvad Rektorite Nõukogu, Eesti Üliõpilaskondade Liidu, Eesti Õpilasesinduste Liidu, SA Innove, statistikaameti, Tervise Arengu Instituudi, Eesti Ametiühingute Keskliidu, Eesti Tööandjate Keskliidu, töötukassa, Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni, Isamaa ja Res Publica Liidu,  Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Keskerakonna, Reformierakonna,  Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu, Eesti Naisteühenduste Ümarlaua Sihtasutuse, Eesti Naiste Koostööketi, Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse, Eesti Maaomavalitsuste Liidu, Eesti Linnade Liidu esindajad ning soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles