Kim Jong-Uni esimene kõrge külaline: Mongoolia president

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mongoolia president Tsahhia Elbegdorj ÜROs.
Mongoolia president Tsahhia Elbegdorj ÜROs. Foto: SCANPIX

Tuleval nädalal suundub Pyongyangi Mongoolia president Tsahhia Elbegdorj, kellest saab esimene välisriigi juht, kes kohtub kahe aasta eest Põhja-Korea liidriks tõusnud Kim Jong-Uniga.


Mongoolia välisministeeriumi teatel suundub nende president Põhja-Koreasse 28. oktoobril. Rohkem detaile nad eelseisva visiidi kohta aga ei väljastanud.

Mullu aprillis palus Põhja-Korea Mongoolialt toiduabi. Mullu novembris pidasid Jaapani ja Põhja-Korea esindajad Mongoolia pealinnas kõrgetasemelisi kõnelusi põhjakorealaste poolt röövitud Jaapani kodanike küsimustes ning Jaapani meedia andmeil võib Elbegdorj selle küsimuse ka oma külaskäigu ajal tõstatada.

Mongoolia presidendi visiidiga tähistatakse ühtlasi ka kahe riigi diplomaatiliste suhete 65. aastapäeva. Mongoolia oli teine maa pärast Nõukogude Liitu, kes tunnustas Põhja-Koread riigina.

Kim Jong-Un päris isa surma järel võimu 2011. aasta detsembris. Siiani oli kõrgeim teda väisanud väliskülaline Hiina asepresident Li Yuanchao, kes osales juulis Korea sõja relvarahu 60. aastapäeva pidustustel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles