Kümned tuhanded tšetšeenid üritavad Poolasse pääseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeeni pagulased Inguššias.
Tšetšeeni pagulased Inguššias. Foto: EPA

Poola on viimase 18 kuu jooksul keeldunud oma idapiirilt riiki laskmast rekordarvu – 52 000 – inimest, kellest 83 protsenti on olnud Vene kodakondsusega tšetšeenid.


«Peamine põhjus, miks tuhandeid välismaalasi idapiirilt tagasi saadetakse, on see, et neil pole Schengeni maade viisasid ega elamislubasid,» selgitas Poola piirivalve pressiesindaja Agnieszka Golias. «Tihti näitavad nad Poola ettevõtete võltskutseid või pole neil piisavalt raha meie riigis viibimiseks.»

Alates tänavu jaanuarist on Poola välismaalaste amet saanud nende riiki üle idapiiri siseneda üritanud inimestelt 14 000 asüülitaotlust.

Aastatel 2008-2009 andis Poola pagulasstaatuse või ajutise kaitse rohkem kui 3000 tšetšeenile. Viimasel kolmel aastal on varjupaika saanute arv märkimisväärselt langenud ja Poola riik on kaitset pakkunud umbes 600 tšetšeenile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles