Eesti ajateenijad teevad Leedu õppusel vastutegevust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik-vahipataljoni ajateenijad õppustel.
Üksik-vahipataljoni ajateenijad õppustel. Foto: Toomas Huik

Vahipataljoni jaanuaris teenistust alustanud jalaväerühm teeb alates tänasest Leedus maaväe õppusel Strong Uhlan vastutegevust Suurvürstinna Birute motoriseeritud jalaväepataljonile.

«Ajateenijate rühma osavõtt rahvusvahelisel õppusel on tunnustuseks meie väljaõppele,» ütles vahipataljoni ülem major Kaido Sirman.

«Meie ajateenijad on Leedu õppusel ainus tulevastest reservväelastest komplekteeritud allüksus, kes elukutselistega mõõtu võtab,» lisas ta.

Kuus päeva kestva Leedu maaväe õppuse Strong Uhlan eesmärgiks on saavutada ühe pataljoni lahinguvõime ning harjutada Leedu ja Eesti maaväe üksuste sõjalist koostööd. Lisaks ajateenijatele harjutavad Leedu brigaadi koosseisus koostööd staabiohvitserid.

Leedu kaitseväelased on varem osalenud Eesti õppusel Kevadtorm. Sel kevadel tegid koos Scoutspataljoniga Eesti ajateenijate jalaväepataljonile vastutegevust Leedu luurerühm ja Ühendkuningriigi kompanii.

Vahipataljon on spetsialiseerunud jalaväe ja sõjaväepolitsei üksuste väljaõpetamisele. Samuti täidab vahipataljon kaitseväe esindusfunktsioone, tagab Vabariigi Presidendi auvahtkonna ja paneb välja aukompanii riiklikeks ja kaitseväelisteks tseremooniateks. Vahipataljonis teenib hetkel 390 ajateenijat ja pea poolsada tegevväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles