Piraadiküttide tööandja: Indial pole õigust eestlasi vahi all hoida

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid. Foto: AdvanForti koduleht

India vetes kinni peetud piraaditõrjujatest eestlaste tööandja William Watson kinnitas Eesti Rahvusringhäälingule, et India võimud eksisid ja ta teeb koostööd kõigi osapooltega, et mehed kinnipidamisasutusest vabastada.

Firma AdvanFort president William Watson ütles, et kui India võimud eestlasi kohe vabaks ei lase, siis pääsevad nad vabadusse kautsjoni vastu,» vahendas ERR Uudised.

«Me saaksime nad viia hotelli, kus nad võiksid riiki jääda nii kauaks, kuni uurimine lõpetatakse. Kui nad peavad sinna jääma, loodame, et me saame korraldada perekonnaliikmetega kohtumisi ja aidata perekondadel tulla Indiasse külla,» ütles Watson «Aktuaalsele kaamerale».

Watson arvab, et tegemist on rannavalve enda tehtud eksitusega, mida India võimud ei taha tunnistada ning ta näitas lausa Tamil Nadu politsei esialgset seletuskirja, kus on laeva asukohaks näidatud 19 meremiili rannikust, rahvusvaheline merepiir on 12 meremiili rannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles