Smolenski katastroof tekitab endiselt segadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola presidendi TU-154 pärast allakukkumist Smolenski lähedal metsas.
Poola presidendi TU-154 pärast allakukkumist Smolenski lähedal metsas. Foto: SCANPIX

Hiljuti läbiviidud arvamusuuringu tulemused näitavad, et suur osa poolakatest kahtleb 2010. aasta Smolenski lennukatastroofi põhjustes.

TNS Polska arvamusuuringu kohaselt vastas 45 protsenti küsitletuist, et nad ei tea, mis põhjustas Poola presidendile Lech Kaczyńskile ja veel 95-le inimesele saatuslikuks saanud õnnetuse. Võrreldes tänavu aprilliga, mil katastroofist möödus kolm aastat, on vastav näitaja tõusnud 11 protsenti, vahendas Poola raadio koduleht.

36 protsenti vastanuist usub Poola ametlikku versiooni katastroofi põhjuste kohta, mille kohaselt olid õnnetuses süüdi kehva väljaõppega meeskonna eksimused, kuid oma osa oli ka nõuetele mittevastaval lennuväljal ja sealse lennujuhtimiskeskuse viletsal tööl.

14 protsenti oli aga veendunud, et tegemist oli tahtliku tapmisega ning lennuk kukkus alla pärast plahvatust.

Viis protsenti usub Vene uurimiskomisjoni ametlikku versiooni, mille kohaselt lasub vastutus õnnetuse eest täielikult poolakatel, kuna õnnetuse põhjustasid lennuki TU-154 pilootide eksimused, kes otsustasid maanduda sobimatutes ilmastikutingimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles