Hiina riigimeedia: Bo Xilaile sai saatuslikuks ülbus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bo Xilai kohtus.
Bo Xilai kohtus. Foto: SCANPIX

Hiina riikliku väljaande Global Times hinnangul sai septembris korruptsiooni eest eluks ajaks vangi mõistetud endisele tipp-poliitikule Bo Xilaile saatuslikuks ülbus.

Eile lükkas Hiina kohus tagasi 64-aastase Bo apellatsiooni ning kuna kohtu otsus on lõplik tuleb korruptsioonis ja võimu kuritarvitamises süüdi mõistetud Bo´l eluks ajaks trellide taha minna, vahendas uudisteagentuur AFP.

Chong­qingi parteijuhi kohalt vabastatud Bo kuulus enne skandaali kompartei 25-liikmelisse poliitbüroosse ja teda peeti kompartei mõjuvõimsa poliitbüroo alalise komitee kandidaadiks. Ühtlasi sai temast Hiina üks kõrgem ametnik, kelle üle on kohut peetud.

«Puudulik aukartus hukutas ülbe Bo» nentis Hiina riikliku väljaande Global Times tänane juhtkiri. «Hoolimata sellest, kes nad on, positsioonist ja võimust, peaksid inimesed olema riigi, rahva ja seaduse ees alati aupaklikud,» lisati juhtkirjas, milles märgiti, et võim pole igavene ega muuda kedagi üliinimeseks.

Samuti lisas väljaanne, et ülbus ei luba oma positsiooni kuritarvitavatel ametnikel tunda häbi, kuigi nad on täiesti teadlikud sellest, et nende tegevus on seadusvastane ning ühiskonna silmis lubamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles