Parlamendiparteid ennustavad kohalike valimiste mõju tulevastele valimistele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Riigikogus esindatud erakondade esindajate hinnangul mõjutavad kohalike valimiste tulemused ettevalmistusi järgmisteks riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimisteks, otseselt sõltub kohalike valimiste tulemustest presidendi valimine valimiskogus.

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa selgitas «Aktuaalsele kaamerale», et kohalikel valimistel oli järgmiste valimiste jaoks suur mõju ning valimistulemused näitavad, kuidas hindasid valijad nii linnades kui valdades tuntud inimesi aga ka erakonna tipp-poliitikuid, kes samuti kandideerisid, vahendas ERR Uudised.

Kristen Michal riigikogu Reformierakonna fraktsioonist arvab, et Euroopa Parlamendi valimistel loeb programm ja kogemused. «Rääkides, et Eestis ma ei ole millegagi rahul, ei anna kindlasti väga suurt platvormi,» märkis ta.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liige Urve Palo tõdes, et sotsiaaldemokraatidel on järgnevate valimiste eel hea positsioon, sest toetus on kasvanud ning Europarlamendi valimiste esikandidaadid peavad Palo sõnul olema tõsiseltvõetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles