Galerii: Saaremaa rahvamajad olid avatud ööpäev läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saare maakonna rahva- ja kultuurimajad olid avatud   üle-eestilise ürituse «24 tundi Eesti rahvamajas» raames ööpäevaringselt.

Kuressaare kultuurikeskuses toimus paljude ürituste seas ka üks päris uue ettevõtmine. Nimelt tuli kokku esimene Kultuurikohvik. Ürituse ühe initsiaatori Maris Rebeli sõnul kutsus ta külla Mart Juure ja Andres Kivirähki juba kevadel ja Rebeli sõnul olid kutsutud kohe nõus tulema.

Saalis olijate küsimustele vastasid Juur ja Kivirähk nendele omase huumorimeele ja otsekohesusega. Taritu rahvamajas andsid tunniajalise tervituse omalt poolt üle Salme valla mees vanameister Väino Uibo ja Lümanda küla mees Andres Ots.

Vaheldumisi kitarre vahetades mängis ja  laulis Uibo kauneid meloodiaid. Rütmitrummiga toetas meloodilist poolt ja luges luuletusi Andres Ots. Vanameistritel oli eilne esinemine üldse teine kord publiku ees olla. Õhtu jätkus ühises peolauas, tantsu keerutades ja pillimeeste vahepauside ajal kohalike taidlejate esitusi kuulates.

Muhumaal Hellamaa külakeskuses haarasid võimu aga noored, kes värvimuusika ja diskomuusika saatel pidasid maha ühe vägeva retrodisko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles