Afganistani sõdur tulistas liitlaste sõdureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid Afganistanis.
USA sõdurid Afganistanis. Foto: SCANPIX

Afganistani pealinna Kabuli äärelinnas haavas Afganistani sõdurivormis isik kahte liitlasvägede sõdurit ning seejärel tapeti.

Uudisteagentuuri AFP teatel said haavata Uus-Meremaalt ja Austraaliast pärit sõdurid, kuid nende vigastused pole eluohtlikud.

Afganistani sõdurite ja politseinike rünnakud lääneliitlaste vastu on võrreldes eelmise aastaga vähenenud. Tänavu on taolistes rünnakutes tapetud 15 välisriikide sõdurit, mullu oli vastav näitaja 62.

NATO andmetel on tulistajad sageli Talibani võitlejad, kes on suutnud imbuda Afganistani julgeolekujõududesse. Samas on intsidentide põhjusteks ka kultuurilised erinevused ja armeeüksuste sisetülid.

Afganistanis langenud sõdurite üle arvet pidava veebilehe icasualties.org teatel oli enne tänast rünnakut sel aastal sõjakoldes langenud 144 välisriikide sõdurit. Mullu kaotas Afganistanis elu 402 koalitsioonivägede sõdurit ning tunamullu 566.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles