Kirikutegelased taunivad Keskerakonna reklaamikampaaniat

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond alustas valimiskampaaniat. Pildil reklaamplakatid Tallinnas Mustamäel.
Keskerakond alustas valimiskampaaniat. Pildil reklaamplakatid Tallinnas Mustamäel. Foto: Mihkel Maripuu

Mitmete kirikukoguduste juhid saatsid täna Eesti erakondade liidritele avaliku kirja, milles tuntakse muret Keskerakonna reklaamikampaania pärast.

Pöördumine algab sõnadega: Jeesus on öelnud: «Iga kuningriik, mis on omavahelises riius lõhenenud, laastatakse, ja ükski linn või pere, mis on omavahel riius, ei jää püsima.» (Matteuse evangeelium 12:25)

«Viimastel nädalatel Tallinna linnapilti ilmunud suurtel reklaampindadel halvustab üks erakond teiste erakondade juhte. Tunneme suurt muret selle pärast, millist eeskuju antakse sellega kogu rahvale,» seisis pöördumises, millele on teiste seas alla kirjutanud Tallinna Jaani ja Oleviste koguduse õpetajad.

«Leiame, et erakonnad võiksid rahvale teada anda sellest, mida on tehtud ja mida veel tehakse Eesti heaks. Nii väikese riigi vabadus on Jumala imeline kingitus ja inimestena, eriti rahva juhtidena, peaksime tegema kõik selleks, et meilt seda ära ei võetaks.»

Oma juhtide mustamine on kirikutegelaste sõnul kui kaheteraline mõõk, mis võib pöörduda nii mustajate endi kui ka lõpuks kogu rahva vastu.

«Kutsume üles kõikide erakondade juhte olema rahvale eeskujuks vastastikuses austamises!»

Kirjale on alla kirjutanud:

Jaan Tammsalu EELK Tallinna Jaani kogudus, Taavi Hollman EMK Tallinna kogudus, Olav Pärnamets EMK Tallinna kogudus, Siim Teekel EEKBKL Oleviste kogudus, Rein Uuemõis EEKBKL Oleviste kogudus, Ago Lilleorg EKNK Tallinna kogudus, Daniel James Henderson Päästearmee Kopli korpus, Taavo Lige EEKBKL Nõmme BK, Aleksander Fjodorov EMK Tallinna kogudus, Helari Puu EEKBL Allika kogudus, Indrek Luide EEKBKL Elav Kivi Vabakogudus, Rein Laaneser EMKTS kaplan, Mikk Leedjärv EELK Viimsi kogudus, Heli Reichardt Päästearmee Kopli korpus, Argo Buinevitš EEKBKL Lasnamäe Lootuse kogudus, Arne Hiob EELK Tallinna Jaani kogudus, Raido Oras EEKBKL Viimsi Vabakogudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles