Talgutel koguti enam prügi, kui eeldati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Piirisaarel.
Talgud Piirisaarel. Foto: Maria Korotkova

Teeme Ära 2010 talgupäeva peakoordinaator Kaia Kaire Hundi sõnul võib laupäevase talgupäevaga väga rahule jääda, kuna nii positiivset järelkaja ja tagasisidet ei oleks ta osanud oodatagi.

Nii mõnigi talgujuht on aga korraldajatele teada andnud, et prügi oli sel aastal rohkem kui eeldati, rääkis Hunt Kuku raadio hommikuprogrammile antud intervjuus. Leiti igasuguseid asju, näiteks Koplis leiti väike mägi jalanõusid.

Lisaks koristustöödele tehti tänavu erinevaid eksootilisi töid, näiteks sidemastide paigaldamist, lubjaahju ja kiviaedade ehitamist ning pesakastide paigaldamist.

Kokku tehti laupäeval töid üle Eesti 1124 talguobjektil ja laupäeva õhtuse seisuga oli talgulisi 28 620, kuid see arv võib veel järelkontrolli käigus suureneda. Hundi sõnul lükati vihmase ilma tõttu edasi umbes kümmekond talgupäeva.

Hunt kinnitas, et seekord olid kõik maakonnad ääretult tublid, kuid Harjumaal oli talgukohti kõige rohkem. Hunt märkis, et eraldi tahab ta kiita Ida-Virumaad, sest üks kõige suuremaid talgukohti oli Narvas, kus töötas üle 200 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles