Tian'anmenil hukkus vähemalt viis inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viis inimest, nende seas üks filipiinlanna, surid kui auto sõitis läbi Tian'anmeni väljaku piirete ja süttis põlema, tunnistas Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua. Ametlik vigastatute arv on praeguseks tõusnud 38ni.
 

Xinhua teatel said surma nii läbi piirete kihutanud maasturi juht kui ka kaks tema kaasreisijat. Pekingi linnavalitsuse portaali Qianlong.net kohaselt olid kaks ülejäänud ohvrit turistid – üks Hiina mees ja üks Filipiinidelt pärit naine.

BBC korrespondendi Celia Hattoni sõnul on nüüd peamine küsimus selles, kas Hiina ühe menukama turismiatraktsiooni juures toimunu oli pigem õnnetus või poliitiline protestiaktsioon.
 

Hiina välisministeeriumil pole uut teavet Pekingis Tian'anmeni väljakul juhtunud intsidendi kohta, kus auto sõitis rahva sekka ja süttis põlema, vahendas Reutersi video.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Hua Chun-ying rääkis meediale, et ta pole juhtunu üksikasjadega kursis, vahendab Reutersi video. «Kui aga mõni välismaalane on taolise juhtumiga seotud, siis ma arvan, et me püüame tegeleda sellega vastavalt rahvusvaheliste seaduste tavadele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles