Türgi minister kutsus kreeka arste enda riiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EPA

Türgi on valmis võtma vastu välismaal tööd otsivad kreeka arstid, teatas tervishoiuminister Mehmet Müezzinoğlu.


«Umbes 7000 kreeka arsti otsib välismaal tööd. Ja meie vajame neid. Türgi uksed on 7000 kreeka arstile avatud. Ma kutsun neid teenima oma teadmistega seda riiki ja rahvast,» ütles Müezzinoğlu uudisteagentuuri Doğan kohaselt.

«Kreeka oli Türgile eeskujuks,» jätkas Müezzinoğlu. «Kuid alates 2002. aastast on Türgi hakanud saavutama aina enam ja enam kui see, mis õnnestus Kreekal.»

Praeguse seisuga töötab Türgi erahaiglates kokku 24 kreeka arsti, ütles İrfan Şencan Türgi tervishoiuministeeriumist. «Kreeka meditsiiniharidus on lähedal Türgi standarditele. Erasektori vajadused võivad katta Kreekast tulevad arstid,» rääkis tema täna Anadolu uudisteagentuurile.

«Riigiteenistuja olemiseks on vaja olla Türgi kodanik. Seetõttu ei saa nad töötada riigihaiglates. Lisaks peavad nad aasta jooksul ära tegema türgi keele testi,» selgitas Şencan. «Kreeka kodanikest arstid saavad meie riigis tööd alustada nende seaduste alusel.»

Türgi haiglates tööd soovivad välisriikide arstid peavad selleks nende riigikeele eksami sooritama vähemalt hindele «B».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles