Raidma: Gruusia presidendivalimised olid euroopalikud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma Foto: Margus Ansu

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma ütles NATO Parlamentaarse Assamblee Gruusia presidendivalimiste vaatlemise delegatsiooni juhina, et pühapäeval toimunud presidendivalimised olid euroopalikud.

«Me nägime eile edukat, võitluslikku ja õiguspärast presidendivalimise protsessi ja mul on hea meel öelda, et me nägime euroopalikke valimisi,» ütles Raidma. Tema sõnul oli valimiste läbiviimine hästi juhitud.

«Minu hinnangul tõestasid need valimised, et Gruusia jätkab kindlalt valitud Euro-Atlantilise integratsiooni suunal, see platform ühendab kõiki Gruusia peamisi parteisid,» lisas Raidma.

Gruusia presidendivalimised võitis pühapäeval Giorgi Margvelašvili.

Eestist vaatlesid Gruusia presidendi valimisi veel Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni juht Väino Linde, Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni juht ja Riigikogu Eesti-Gruusia parlamendirühma juht Andres Herkel  ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee liige ja Riigikogu Eesti-Gruusia parlamendirühma liige Juku-Kalle Raid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles