Männik: otsust uue erakonna asutamise osas tänavu ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Toomas Huik

Tänavu suvel uue erakonna loomiseks ettevalmistusi tegema asunud Jaan Männiku sõnul ei langetata tänavu uue partei asutamise otsust.

«Olen varem öelnud, et otsuse, kas teha uus erakond või mitte, saab langetada pärast kohalikke valimisi,» ütles Männik BNSile. «Aga see võib tähendada ka järgmist aastat.»

«Sel aastal kindlasti sellist otsust ei tule,» kinnitas Männik.

Männik sõnas, et tema hinnangul ei ole Eestile vaja mitte niivõrd uut erakonda, vaid uut poliitikat. «Ei ole välistatud, et olemasolevate erakondade kaudu tekivad uued poliitlised jõujooned. Seetõttu tuleb jälgida arenguid,» sõnas Männik.

Männiku sõnul on arutatakse Eestis liiga vähe ideoloogilisi küsimusi ning pikemas perspektiivis olulisi küsimusi.

Kolme peamise probleemina tõi ta esile madala iibe ning suure väljarände, teiseks majanduskasvu ning kolmandaks usalduskriisi.

«Me peame inimeste elu paremaks tegema, et nad Eestist ära ei läheks,» sõnas Männik.

Suve hakul Eesti Panga nõukogu esimehe ametist lahkunud Jaan Männik asus koos kümmekonna vabatahtlikuga tegema ettevalmistusi uue erakonna loomiseks. Toonaste plaanide kohaselt oli kavas luua sügiseks mittetulundusühing, millest oleks kevadeks tõenäoliselt välja kasvanud uus partei.

2008. aasta suvest kuni tänavu juunini juhtis  Männik Eesti Panga nõukogu. Varem on ta juhtinud muu hulgas näiteks Eesti Telekomi ja Eesti Telefoni ning olnud nii esimehe kui liikmena mitme äriühingu nõukogus.

2006. aastal pakkus toonane Res Publica Männikut ka üheks võimalikuks presidendikandidaadiks.

Aastatel 1972-1992 töötas Männik eri ametikohtadel mitmes Rootsi ekspordiettevõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles