Putin: homod on Sotši olümpiamängudele teretulnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas, et ka homoseksuaalid on järgmise aasta veebruaris toimuvatele Sotši olümpiamängudele teretulnud.

Putin kinnitas Rahvusvahelise Olümpiakomitee juhile Thomas Bachile, et olümpia korraldajad, Venemaa sportlased ja rahvas teevad kõik, et olümpiakülalised end hästi tunneksid, edastab Reuters.

«Seda hoolimata rahvusest, rassist või seksuaalsest suundumusest,» lisas Putin.

Venemaal jõustus selle aasta juunis uus seadus, mis keelab homoseksuaalse propaganda alaealiste seas. Venemaa siseministeerium kinnitas juba varem, et seksuaalvähemusse kuuluvaid sportlasi või olümpiakülalisi ei diskrimineerita.

Samas rõhutati, et homod peavad alluma kehtestatud seadustele ning hoiduma propagandast ja provokatsioonist.

Mitmed lääneriigid ja inimõigusorganisatsioonid on kritiseerinud Venemaa homopropagandat keelavat seadust.

Ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee on nõudnud Venemaalt selgitust, kas ja kuidas Sotši olümpia ajal seda seadust kasutatakse.

Venemaal võib homoseksuaalse info levitamise eest saada 5000 rubla (120 eurot) trahvi.

Homoseaduse vastased on arvamusel, et Venemaa hakkab seda seadust väänama nagu ise tahab, kuna tegemist on üsna üldsõnalise seadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles