Harjumaal pole torm suuri kahjusid tekitanud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi jäljed Haaberstis.
Tormi jäljed Haaberstis. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Tallinnas ja Harjumaal ei ole torm seni suuri kahjusid põhjustanud ning valdavalt on päästjad pidanud eemaldama liinidele ja teedele langenud puid.

Kui üle Eesti olid päästjad saanud kella 7.30 seisuga enam kui sada väljakutset, siis Harjumaal ja Tallinnas oli neid 17. Põhja päästekeskuse kinnitusel möödus öö päästjatele rahulikumalt, hommikul on väljakutsete arv aga järsult kasvanud.

Enamasti tuleb päästjatel pressiesindaja sõnul eemaldada teedele ja elektriliinidele langenud puid, suuremaid kahjusid ei ole torm seni aga õnneks põhjustanud.

Ilmateenistuse valvesünoptik ütles hommikul Postimehele, et Eestis kogus torm öösel jõudu ning tuul saavutas maksimaalse kiiruse täna kell seitse. Lähema kahe-kolme tunni jooksul ei ole tema sõnul tormi vaibumist oodata.

Kõige tugevam tuul on praegu saartel, kus tuulepuhangud ületavad 30 m/s. Näiteks Vilsandil on tuule maksimaalne kiirus 33, Kuresaares 32 ja Kihnu saarel 31 m/s. Torm möllab ka Lõuna-Eestis, näiteks Valgas ulatub tuule kiirus puhanguti 26 m/s. Põhjarannikul jäävad tuulepuhangud alla 20 m/s.

«Ennelõunal püsib tugev tuul, saartel ja rannikul ulatuvad puhangud 30, mandril kuni 25 m/s. Pärastlõunal hakkab tuul tasapisi nõrgenema ning õhtul jääb tuule maksimaalne kiirus alla 20 m/s,» ütles valvesünoptik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles