Marutuul viis katuseid ja lükkas ümber bussiootepaviljone

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügistorm.
Sügistorm. Foto: Marko Saarm / Sakala

Lisaks puude murdmisele rebis öösel jõudu kogunud marutuul üle Eesti majadelt katuseid ja lükkas ümber mitmeid bussiootepaviljone. 

Tartus viis kella 9.30 paiku tuul ära kunstigümnaasiumi võimla katuse, osaliselt jäid katuse alla ka autod, mis olid pargitud kooli ette.

Tartu kutsehariduskeskusel rebis tuul kella 8.30 paiku eest koridoride avaust katva plastmaterjali. Praegu on akna jäänused maja eest juba kokku korjatud. Samal ajal kukkusid Tartu Ülikooli kliinikumi palatikorpuse pleksiklaasist akende kattepaneelid asfaldile puruks. Kilde täis ala on liikumiseks ära piiratud.

Lisaks paljudele teistele pahandustele pani tuul nördima ka Tartu Purde 39 elanikud. Täna hommikul ei pidanud viiekorruselise maja seinale kinnitatud uus soojustus vastu ning koorus alla.

Öösel kangutas tuul lahti ligi 1200 ruutmeetrit Paide ühisgümnaasiumi katuse pinda, mis kattis võimlat. Ühisgümnaasiumi kahjud hüvitab kindlustus. Maru lõhkus ka Paide linnastaadioni aeda.

Kell 5.23 teatati häirekeskusele, et Kuressaares Smuuli 1 on tuul osaliselt viiekordse maja katuse ära viinud ning osa katust ripub ohtlikult.

Pärnus viis torm ühisgümnaasiumi võimlalt katuse. Kooli direktori asetäitja majandusalal Erika Paulsen ütles Pärnu Postimehele, et täna esimese koolitunni ajal rebis tuul lahti võimla katusel ruberoidi ja katusesoojustuse. Pikal tänaval lõhuks torm ka osa korrusmaja katusest, inimesed õnnetuses viga ei saanud.

Tõstamaa kooli sööklale kukkus täna hommikul veerand kaheksa ajal peale suur puu ja lõhkus söökla lae. Lae tükid ja puu oksad kukkusid laudadele ja toolidele, kannatada keegi ei saanud.

Otepää vallas oli hommikul suurim mure, et marutuul tiris gümnaasiumi katuse osaliselt lahti.

Valgamaal Helme vallas lendas katus ka Tõrva tarbijate ühistu kaupluselt. Karula vallas Kaagjärvel Mäemõisas lõi aga marutuul bussiootepaviljoni laiali. «Seal tekkis naljakas tuulekoridor, see ei ole esimene kord, kui torm on selle bussipeatuse lammutanud,» ütles vallavanem Rain Ruusa.

Viljandimaal Männimäel lükkas öösel alanud raju ümber Huntaugu bussiootepaviljoni ning rebis kortermajalt varikatuse.

Järvamaal Väätsas kangutas edelatuul lahti lasteaia kümmekond aastat vana madala plekist viilkatuse. Lasteaia direktor Aira Schumann ütles, et kahjustada on saanud umbes veerand katusest ning selle all olev rühmaruum, kuhu paduvihm sisse sajab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles