Nelja-aastane süüria tüdruk pääseb Soome

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pagulaslaps Bekaa orus.
Süüria pagulaslaps Bekaa orus. Foto: EPA

Nelja-aastase süüria tüdruku Venemaalt Soome lubamise eest võidelnud parlamendisaadikuil ja valitsusvälistel organisatsioonidel õnnestus saada ametnikelt erand ning laps ja tema ema lastakse riiki.


Laps ja ema peavad nüüd Venemaalt Soome lahkumiseks viisadokumendid vormistama. Nende advokaat loodab paberid korda saada mõne päeva jooksul, neil lasub kohustus lahkuda Venemaalt 15. novembriks.

Nelja-aastase epilepsiahaige Lana juhtumil on Soome avalikkus silma peal hoidnud alates oktoobri algusest. Soomes elavad tema ema õde ja vend oma perekondadega, nemad avaldasidki soovi sõja jalust põgenenud tüdruk enda juurde võtta.

Siiani on Soome keeldunud süürlastele viisasid andmast, sest puudub tagatis, et nood saavad oma sõjas kodumaale naasta.

Lana ja tema ema üritasid kõigepealt Soome tulla seaduslikul moel, kuid ei saanud. Seejärel üritas naine siseneda ebaseaduslikult, kuid tema pidasid kinni Vene võimud. Ema pandi vangi ja Lana saadeti lastekodusse. Kümme päeva tagasi lasti ema vanglast vabaks ja sai taas Lana juurde minna. Siis esitas ta ka uuesti avalduse Soome viisa saamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles