Hiina politsei otsib Pekingi autoavariiga seoses kaheksat inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike tüdruk pekingis Taevase Rahu väljakul kaks päeva pärast viis elu nõudnud intsidenti.
Väike tüdruk pekingis Taevase Rahu väljakul kaks päeva pärast viis elu nõudnud intsidenti. Foto: SCANPIX

Hiina politsei otsib seoses esmaspäeval Pekingi Tiananmeni ehk Taevase Rahu väljakul viis inimelu nõudnud autoavariiga taga kaheksat kahtlusalust, kellest seitse on arvatavasti pärit rahutust Xinjiangi provintsist, teatasid kaks Pekingi hotelli täna.

Politsei on seoses «tõsise vahejuhtumiga» väljastanud hotellidele teate kaheksa uiguuri vähemusest kahtlusaluse kohta, öeldi kahest Pekingi hotellist AFP-le. Uiguurid elavad valdavalt riigi lääneprovintsis Xinjiangis.

«Kui te näete neid isikuid, võtke koheselt ühendust oma ülemusega,» seisis teates.
Kaheksa kahtlusaluse tagaotsimine annab tunnistust sellest, politsei on laiendanud kahtlusaluste ringi.

Politsei teatel sõitis linnamaastur esmaspäeval Tiananmeni väljakul mööda kõnniteed rahvasumma ja süttis põlema. Surma sai kolm autost olnud inimest ja kaks turisti.

Riigimeedia teatas õnnetuse järel, et taga otsitakse kahte Xinjiangist pärit kahtlusalust.

Teisipäeval teatas politsei kaheksast tagaotsitavast, kuid ei täpsustanud nende etnilist tausta. Siiski kannavad seitse kahtlusalust uiguuride seas levinud nimesid. Kaheksas on Hiina etnilise enamuse ehk hanide esindaja.

Tiananmeni väljaku ümbrus on üks Hiina enim valvatud ja poliitiliselt tundlikumaid paiku. 1989. aastal suruti väljakul veriselt maha demokraatiameelsed meeleavaldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles