Kohus nõuab Autorollo pankrotiloos välja kõigi seotud isikute pangakontod

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaadid Autorollo protsessil juunis.
Advokaadid Autorollo protsessil juunis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Poliitpere Pentus-Rosimannuse advokaatide resoluutsele vastuseisule vaatamata otsustas Harju maakohus välja nõuda Autorollo pankrotiprotsessiga kaudselt seotud isikute pangakontode väljavõtted, kust peaks selguma, kes ja kui palju raha sai ning mis põhjusel sõitis keskkonnaministri isa Väino Pentus aasta jooksul töötuna 151 korral Soome vahet.

Tõe selgitamise seisukohast olid täna Harju maakohtus Autorollo pankrotiprotsessi eelistungil kõlanud Reformierakonna juhtfiguuri Rain Rosimannust ja tema keskkonnaministrist abikaasat esindavate vandeadvokaatide vastuväited jahmatavalt küünilised. Lühidalt öeldes vaidlesid nad resoluutselt vastu pankrotitoimkonna esitatud taotlusele nõuda välja pankrotiprotsessiga kaudselt seotud niinimetatud kolmandate isikute ehk ettevõtete ja eraisikute pangakontode väljavõtted.

Milleks selline taotlus? Selleks, et näha, kas kolmandate isikute kaudu liikus raha Autorollo väidetava varadest tühjakskantimisega seotud isikutele. Need on ärisaladusega kaetud finantstehingud, millele Autorollo pankrotitoimkonnal pole endal pangasaladuse tõttu ligipääsu.

Seetõttu taotleski toimkonda esindav vandeadvokaat Olavi-Jüri Luik tänasel eelistungil nende väljanõudmist. «Ärisaladuse kaitse nõudega ei tohiks olemasolevatest tõenditest niisama lihtsalt üle sõita,» ütles Luik. Kontode väljanõudmisega seoses peaksid selgeks saama mitmed selle pankrotiloo asjaolud.

Mida täpselt kohus välja nõudis ja mis asjaolusid need materjalid puudutavad, loe homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles