Maaülikooli töötaja on uurimise all

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehele teadaolevalt puudutab uurimine maaülikooli metsandustudengite õppebaasiks oleva sihtasutuse terve selle aasta metsaraieid, mille rahalised mahud olid muljetavaldavad. OÜ Võsasalu tegi mullu detsembris pakkumise raie- ja kokkuveotööde tegemiseks 150 000 euroga.

Ent samal ajal võitis teise, hooldusraiete hanke vendadele Benno ja Sven Jahule kuuluv OÜ SAR, mis pakkus väiksema töömahu eest 84 000 eurot. Niisiis nokitsesid Võsasalu ja SAR kumbki oma tööd teha, kuni ühel heal päeval tänavu kevadel asus SAR ootamatult toimetama Võsasalu raielankidel. Seejärel lõpetas Järvselja õppe- ja katsemetskond Võsasaluga päevapealt lepingu, viidates väidetavatele puudustele lepingu täitmisel.

Mõne aja pärast asus keskkriminaalpolitsei lepingu lõpetamise tausta uurima ja siit siis kriminaalasi, milles kahtlustatakse Postimehe andmetel riigihangete teostamise nõuete rikkumist. See tähendab, et riigihangete konkursil on loodud ühele osalejatest põhjendamatuid soodustingimusi või eeliseid või rikutud muul viisil riigihankenõudeid ja sellega on tekitatud oluline varaline kahju

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles