Veitmani süüasja materjalid salastatakse pooleks sajandiks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigireetmises süüdi mõistetud Vladimir Veitman kohtus.
Riigireetmises süüdi mõistetud Vladimir Veitman kohtus. Foto: kaitsepolitsei

Riigireetmises süüdimõistetud kaitsepolitsei ekstöötaja Vladimir Veitmani kriminaalasja materjalid salastatakse pooleks sajandiks.

Kaitsepolitseiameti pressiesindaja Harrys Puusepp ütles ERRi uudisteportaalile, et sama pikaks ajaks salastati ka riigireetur Aleksei Dresseni (45) ja tema abikaasa Viktoria Dresseni (46) ning 2009. aastal riigireetur Herman Simmi (66) kriminaalasja materjalid.

Vastavalt riigisaladuse ja välisteabe seadusele on riigisaladuse tasemed alates madalamast - piiratud, konfidentsiaalne, salajane ja täiesti salajane.

Maksimaalne salastatus kehtestatakse 75 aastaks, kui teave võib ohtu seada jälitustegevusse kaasatud inimeste või politseiagentide elu, kuid see salastatus kustub, kui kaitstava surmast on möödunud 20 aastat, aga mitte varem kui 50 aastat teabe salastamisest arvates. 

Samuti salastatakse 50 aastaks julgeolekuasutuste rahvusvahelist koostööd ning eri  jõustruktuuridega tehtavat koostööd puudutav teave.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles