Norra politsei ajab taga Eestist pärit kurjategijat

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politsei. Foto on illustreeriv.
Norra politsei. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Norra politsei ajas täna riigi lääneosas taga kolme Eestist pärit vargustes kahtlustatavat kurjategijat, kellest ühte pole veel tabatud.

Täna kella 12 paiku kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kell 13) peatas Norra politsei kahtlusaluste auto Oslo ja Bergeni vahelisel maanteel Lærdal’i piirkonnas. Kõik kolm pistsid aga jooksu ning põgenesid erinevates suundades. Korrakaitsjad asusid koerte ja helikopteriga vene rahvusest kahtlusaluseid otsima.

Norra ajakirjanik Odd Helge Brugrand ütles Postimehele, et ta on politseinikega suhelnud ning seitse politseinikku koertega otsis neid metsast ja samuti uuris piirkonda helikopter, mis kasutas kehasoojusele reageerivat infrapunast kiirt.

«See on Norra lääneosa ning siin on kõrged mäed ja tihedad metsad. Kui politsei nende autot kontrollis, siis leiti Rootsist ja Norrast varastatud esemeid. Nad liikusid ringi ja varastasid. Idaeurooplastega on sellega (vargustega – toim) seoses Norras suur probleem, eriti leedukate, poolakate ja rumeenlastega, kuid eestlastega mitte nii väga. Politsei on seetõttu valvel,» lausus Brugrand.

Korrakaitsjad on nüüdseks tabanud nendest kaks, kuid üks on endiselt jooksus. «Praegu läheb külmaks, seega teda ootab ees külm öö. Politsei sõnul on ühe mehe nimi Sergei. Kõik kolm on Norra politseile tuntud ning nendega on ka varem probleeme olnud. Nad on nii Rootsis kui Norras varem vangis istunud,» lisas ta.

NRK andmetel tabati esimene kurjategija juba kella 14 paiku kohaliku aja järgi, kohalikud elanikud olid kurjategijate pärast ärevil ning üks norrakas ütles isegi, et pelgab kodust lahkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles