Põhja prefektuur näitab ühe ööpäeva politseitööd Facebookis

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Reede hommikust laupäeva hommikuni postitab Põhja prefektuur sarnaselt paljude riikide politseiasutustega oma Facebooki seinale infot hädaabinumbrile tulnud väljakutsete kohta.

«Selleks, et tagada teatajate anonüümsus ning mitte kahjustada võimalikke menetlusi, postitame väljakutseid tunnise viivitusega ning suure üldistusastmega. Näiteks anname osalisi või aadressi täpsustamata teada, et saime väljakutse Mustamäele, kus korterist kostab lärmi,» teatas prefektuur.

Põhja prefektuuri juhtimiskeskus saab selle aja vältel keskmiselt tuhat telefonikõnet, millest paarsada nõuab politsei reageerimist. Just info nende paarisaja teate kohta postitab politsei oma Facebooki seinale.

Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul on eesootav 24 tundi omalaadne politseitöö avatud uste päev. «Ühe ööpäeva jagu väljakutseid annab väga hea ülevaate sellest, millega politsei igapäevaselt kokku puutub. Samas on see haruldane sissevaade Eesti elu tõsisemasse poolde – päris maailma päris muredesse,» ütles Jaani.

Tänavu postitavad mitmete riikide politseiüksused väljakutseid Twitterisse just 1. novembril. Oma osalemisest on teada andnud kümned korrakaitseüksus üle maailma USAs, Suurbritannias, Kanadas, Hispaanias, Islandil ja mujal.

Põhja prefektuuri Facebooki lehte saavad lugeda ka need inimesed, kellel ei ole portaalis kontot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles