Vaher: Krossi kaitsmist ei saa pidada poliitiliseks sekkumiseks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher IRLi pressikonverentsil.
Ken-Marti Vaher IRLi pressikonverentsil. Foto: Kuvatõmmis / Rivo Veski

Siseminister Ken-Marti Vaher ei ole nõus peaminister Andrus Ansipi kriitikaga ja leiab, et kuigi kaks Eesti jõustruktuuri ministrit viskusid kõige kõrgemel tasemel Eerik-Niiles Krossi kaitsma, ei saa seda pidada poliitiliseks sekkumiseks, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Mina arvan, et Eesti õiguskaitseasutused on käitunud mõistlikult ja minu hinnangul on ka Eesti valitsuse liikmete kohustuseks oma kodanikke kaitsa,» sõnas Vaher.

Seetõttu on Vaher endiselt valmis Krossi kaitsmise nimel Interpoliga kohtuma ning ta selgitas, et see aga sõltub sellest, millised vastused saadakse Interpoli poolt ning lisaks on ta ise valmisolekut avaldanud aidata igati kaasa, et Eesti vabariigi kodanike õigusi kaitsa.

Vaheri sõnul on Interpoliga valmis asju ajama just siseminister, kuna Interpoli kontaktpunkt on siseministeeriumi valitsemisalas.

Reformierakonna esimees peaminister Andrus Ansip kritiseeris valitsuse pressikonverentsil oma koalitsioonipartneri IRLi ministreid, kes pole parteikaaslase Eerik-Niiles Krossi Interpoli tagaotsimise asjas Ansipi hinnangul käitunud korrektselt ja on küsimuse ka Eesti poolt politiseerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles