Tarand: Ansip oleks võinud pressikonverentsil vaikida

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Peeter Langovits

Europarlamendi saadik Indrek Tarand ütles TV3 saates «Kolmeraudne», et peaminister Andrus Ansip oleks võinud neljapäevasel pressikonverentsil Krossi ja Interpoli teema üldse puudutamata jätta.

«Minu meelest ei ole midagi hullu selles, kui siseminister tegeleb politsei asjade ajamisega,» ütles Tarand. Ta lisas, et ka siseministri tegutsemine kodaniku kaitseks on igati õigustatud.

Tarandi sõnul oleks võinud Ansip pressikonverentsil Krossi osas hoopis vaikida.

Rahandusminister Jürgen Ligi jäi saates aga eriarvamusele, öeldes, et kindlasti ei ole siseminister see inimene, kes annab rahvusvahelisele politseiorganisatsioonile korraldusi. Just seetõttu muutus Ligi sõnul Krossi tagaotsitavaks kuulutamine Interpoli poolt sisepoliitiliseks probleemiks

Peaminister Andrus Ansip ütles eile, et Eerik-Niiles Krossi juhtumis pole ka Eesti kõige korrektsemalt käitunud, heites kahele IRLi ministrile ette, et nad on Krossile enne uurimise läbiviimist oma väljaütlemistega justkui ette riikliku kaitse andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles