Politsei saatis kaks valimisreklaami keelu eiramise kaasust kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) on saatnud kohtusse kaks kaasust, mis puudutavad kohalike omavalitsuste valimiste eel toime pandud valimisreklaami keelu eiramist.

Üks kohtusse saadetud kaasus puudutab 16. septembril kella 10.45 ajal Tallinnas Pirita tee haljasalal olnud kandidaadi välireklaami ning teine 20. septembril kella 12 ajal Tapa linnas kalmistu teadetetahvlil erakonna logoga plakatit, mis teatas tasuta transpordist eakatele.

«Ühe menetluse on politsei väärteotunnuste puudumise tõttu lõpetanud. Tegemist oli 6. oktoobril kella 20.10 ajal Kohtla-Järvel Olevi tänaval trepikoja infostendil kandidaadi reklaami märkamisega,» ütles PPA pressiesindaja Tuuli Härson BNSile.

Politsei alustas valimisreklaami keelu eiramise asjus kokku 15 menetlust, millest 12 on veel töös.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse järgi ei tohtinud parteid, kandidaadid ja valimisliidud teha poliitilist välireklaami alates 16. septembrist kuni valimispäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles