Toobal: Reformierakond on maine päästmiseks alati partnerit vahetanud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et oma maine päästmiseks on Reformierakond alati partnerit vahetanud ning tõenäoliselt töötab see muster ka nüüd.

Toobal viitas parteide eriarvamustele nii Eerik-Niiles Krossi juhtumi, taastuvenergiatoetuste kui ka näiteks olümpiakomitee toetuse teemal ning avaldas arvamust, et tegelikult on probleemid erakondade vahel tõsisemad, kui lastakse välja paista.

Tema sõnul on kohalike valimiste tulemused test valitsusele ning asjaolust, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) tegi valimistel parema tulemuse kui koalitsioonipartner, peaks Reformierakond tegema oma järeldused. «Ja ma arvan, et ta teeb. Reformierakond on oma maine päästmiseks ju alati partnerit vahetanud. Ta on meid ringi vahetanud, on meie vastu vahetatud... see muster on alati neil töötanud ja ma arvan, et töötab ka seekord,» rääkis Toobal.

Toobali sõnul polegi küsimus ainult selles, kuidas erakonnad läbi saavad, vaid ka selles, et viimased pea poolteist aastat on valitsusparteide reiting olnud madalam kui opositsioonil. «See on märk, et midagi peab muutuma, ja ka valimistulemus seda näitas. Küsiksin, kus on president, sest demokraatlikus riigis president sekkuks ja ütleks, et nii edasi minna ei saa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles