Medvedev lubas Greenpeace'i juhtumile õiglast lahendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene peaminister Dmitri Medvedev kinnitas täna Prantsuse peaministrile Jean-Marc Ayrault'le, et Greenpeace'i keskkonnaaktivistide juhtum lahendatakse õiglaselt ja Vene seadustest lähtudes.


«Prantsuse Vabariigil ja prantsuse rahval ei ole põhjust kahelda, et seda juhtumit menetletakse rangelt Venemaa reeglite alusel, õigusemõistmise põhimõtetest ja meie seadustest lähtudes,» ütles Medvedev pärast Ayrault'ga kohtumist ajakirjanikele.

Venemaa kuulab ära kõik mured ja kaebused, mis Prantsusmaal või mõnel teisel riigil Greenpeace'i juhtumi asjus on, libas ta. «Mida me kindlasti võime garanteerida, on Vene seadustest kinnipidamine.»

Vene võimud pidasid Greenpeace'i aktivistide laeva Arctic Sunrise kinni septembris pärast seda, kui selle aktivistid üritasid tungida Gazpromi naftaplatvormile Petšora meres ja korraldada seal protestiaktsiooni naftapuurimise vastu Arktikas. Seejärel transporditi aktivistid Murmanskisse ja võeti vahi alla.

Vene võimud tühistasid möödunud nädalal aktivistidele esitatud süüdistused piraatluses ning kvalifitseerisid need ümber huligaansuseks, mis näeb ette väiksema karistuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles