Naabri tapnud inglase asukoht on jätkuvalt teadmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstol.
Püstol. Foto: Toomas Huik / Postimees

Naabri tapnud ning kohtueelse uurimise lõppedes Eestist teadmata suunas lahkunud inglase Robert Timminsi asukoht on jätkuvalt teadmata, tõdes prokurör reedel Viru maakohtus toimunud korraldaval istungil.

Eesti ametivõimudel puudub teave, kus 50-aastane Timmins viibib ning kas ta on kohtukutse kätte saanud. Suurbritannia ametivõimud on Eestile teatanud, et kohas, mida Timmins on märkinud oma elukohana, teda ei ole ja kohtukutset pole talle seega ka saadud kätte viia. Ühtlasi on Suurbritannia märkinud, et nende andmetel ei viibi Timmins Suurbritannias.

Kohus teeb Timminsi kaasuses määruse järgmise nädala alguses. Siis peaks selguma ka, kas kohus peab vajalikuks kuulutada mees rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Timminsi suhtes rakendas kohus mullu tõkendina elukohast lahkumise keeldu, mis aga lõppes mullu juulis. Sellest ajast puudub Timminsil kohustus elada eelnevalt kohtule öeldud aadressil ning teavitada oma võimalikust uuest elukohast.

Mai alguses välja kuulutatud istungile süüdistatav ei ilmunud, kuna talle ei ole kutset õnnestunud kätte toimetada.

Eeluurimisel kogutud andmetel said tapmisega lõppenud sündmused alguse tunamullu 13. juuli pärastlõunal, kui purjus Timmins avastas, et tema naaber oli jätnud tegemata lubatud tööd ning et mees oli kasutanud tema traktorit. Timmins istus seejärel autosse, sõitis Ida-Virumaal Illuka valda kannatanu hoovi ning tappis naabri kahe püssilasuga.

Politsei pidas Timminsi peagi kinni ning kohtueelse uurimise lõppedes sai ta lisaks tapmissüüdistusele ka süüdistuse kolme relva ja laskemoona, samuti vintpüssi summitu ebaseaduslikus omamises. Veel süüdistab prokuratuur teda purjuspäi autojuhtimises.

Süüdimõistmisel ootab Timminsit kuni 15-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles