Karistuslepe näeb Konsale ette pisut üle aasta pikkuse vangistuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Konsa.
Oliver Konsa. Foto: Terje Lepp

Harju maakohus otsustab homme Eesti jalgpallikoondise ja Nõmme Kalju endise mängija Oliver Konsa ja riigiprokuratuuri sõlmitud karistuskokkuleppe kinnitamise; leppe kohaselt peaks Konsa saama kokaiiniäri eest pisut üle üheaastase vanglakaristuse.

Konsa (28), tema kaitsja Sven Sillar ja riigiprokurör Andres Ülviste sõlmisid oktoobri alguses karistuskokkuleppe, mille järgi saab Konsa narkoaine suures koguses käitlemise eest osaliselt reaalse ja osaliselt tingimisi vangistuse, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Portaalile teadaolevalt näeb lepe Konsale karistusena ette nelja aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb vanglas reaalselt ära kanda üks aasta ja kaks kuud.

Karistuse ülejäänud osa ehk kolm aastat vangistust peaks leppe järgi mõistetama Konsale tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Keskkriminaalpolitsei pidas Konsa narkokuriteos kahtlustatuna kinni mullu 9. novembril ning prokuröri taotlusel ja kohtu loal võeti ta vahi alla. Konsa on kohtus oma süüd tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles