Hooldekodus teise kliendi tapnud naine peab minema sundravile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusikas. Illustreeriv foto.
Rusikas. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tartu maakohus saatis reedel sundravile hooldekodus elanud noore naise, kes tappis tänavu kevadel hooldekodu teise kliendi ning ründas ka asutuse töötajat.

Eeluurimisel tuvastati, et 20-aastane naine peksis 22. märtsil Võisiku Kodu kinnises osakonnas viibides sama osakonna klienti, kes suri kaks päeva hiljem saadud vigastuste tagajärjel. Samuti ründas naine samal kuupäeval kinnise osakonna töötajat.

Reedel lõpetas Tartu maakohus naise osas kriminaalmenetluse ja määras ta psühhiaatrilisele sundravile, kuna naine pani õigusvastased teod toime süüdimatus seisundis ning on ohtlik endale ja ühiskonnale.

«Karistusseadustik sätestab, et kui isik on pannud õigusvastase teo toime süüdimatus seisundis ning ta on oma teo ja vaimse seisundi tõttu ohtlik endale ja ühiskonnale ning vajab ravi, määrab kohus talle psühhiaatrilise sundravi. Psühhiaatriline sundravi kestab kuni isiku tervenemiseni või ohtlikkuse äralangemiseni,» selgitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles