Elektrilevi: liinikoridoride laiendamine tähendaks Hiiumaa suuruse metsa kadu

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puud elektriliinidel.
Puud elektriliinidel. Foto: Elektrilevi

Kui Elektrilevile on palju ette heidetud, et elektriliinide koridorid on liiga kitsad ja puud langevad liinide peale, siis ettevõtte juhatuse esimees Tarmo Mere sõnul tähendaks liinikoridoride laiendamine Hiiumaa-suuruselt maa-alalt metsa raiumist.

Selle nädala alguses olnud torm tõi muret paljudele majapidamistele, kes elektrita hakkama pidid saama, veel laupäevalgi, viis päeva pärast teisipäevast tormi, olid Märjamaa vallas tee ääres elektrikaablid ripakil maas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalne kaamera. Nädalat».

«Mina leian, et see on Elektrilevil tegemata jäänud töö, et postiäärsed puud maha võtta, Nõmmeotsa külas tehti kaks-kolm nädalat tagasi raiet ja nagu näha on, see pole tõesti õnnestunud,» rääkis Nõmmeotsa, Alaküla, Altküla ja Moka külavanem Urmas Kristal.

Kokku on Elektrilevil 61 000 kilomeetrit liine ehk sellega saaks teha poolteist ringi ümber maakera, liinide ilmastikukindlaks muutmine käib tempos keskmiselt viis kilomeetrit päevas, seda nimetasid nii Tarmo Mere kui Eesti Energia nõukogu liige Meelis Atonen mõistlikuks.

«Täna me näeme, et see tempo, mille oleme valinud aastaks 2025, on tõesti optimaalne, kui me seda hakkame väga palju kiirendama, siis võib see tähendada, et me maksame küll rohkem, kuid saame sama palju võrku ehitada kui selle optimaalse tempoga,» selgitas Mere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles